Ergonomiska mattor skonsamma mot kroppen

Sponsrade länkar

Anställda som behöver avlastning i rygg och muskulatur bör använda ergonomiska mattor av gummi. Dessa finns att köpa via särskilda återförsäljare av företagsmattor.

Halksäker gummimatta
Gummimattans stöt- och halkdämpande egenskaper gör den lämplig som underlag vid butiksdiskar och andra försäljningspunkter.

Sponsrade länkar

Ergonomiska mattor är särskilt efterfrågade av företag, även om en del privatpersoner – däribland utövare av yoga – också finner glädje i att använda stötdämpande gummimattor. På arbetsplatsen utsätts kroppen nämligen för den största delen av det totala slitaget – i synnerhet ryggraden och muskulaturen drabbas av ständiga stötar. Detta leder i slutändan till lägre produktivitet och ökad trötthet. Fördelarna med ergonomiska mattor kan således sammanfattas i det följande:

  • Såväl ryggrad som ben och fötter blir avlastade av den stötdämpande mattan.
  • Mattan förebygger stela muskler, vilket i sin tur leder till en piggare och mer dynamisk kropp.
  • Mattans halkskydd utgör dessutom en viktig säkerhetsaspekt som kan hjälpa till att förebygga arbetsplatsskador.
  • Mattorna kan både användas av dem som står i tjänsten och som fotskydd i kombination med datorbordet.
  • Inte minst bidrar mattan till att golvet får en längre livslängd, då golv i kommersiella miljöer har en tendens att slitas i mycket rask takt.

Humana priser och stort utbud online

Prisnivån på ergonomiska mattor uppgår, liksom för övriga arbetspaltsmattor, till cirka 500 kronor per löpmeter. Mattorna köps på rulle och klipps således till i butiken, men det finns även flera mattor i färdig storlek. Mattor ämnade för datorbord och mindre receptioner kan t.ex. köpas direkt i färdiga storlekar, vilket innebär en rektangulär form hos vilken långsidan uppgår till ca en meter. En matta med dokumenterad effekt kan med fördel klickas hem online. Det finns inga risker med att beställa en ergonomisk matta över nätet, då mattan inte behöver inspekteras på förhand. Ifall man mot förmodan skulle vara missnöjd med mattans utformning, bör man alltid se till att ha fri ångerrätt – något som de flesta återförsäljare mer än gärna erbjuder.

En ergonomisk matta kostar i genomsnitt någon 500-lapp per meter.

Författare: