Stort utbud av lågprismattor på Jysk

Sponsrade länkar

Utbudet av kvalitetsmattor är ytterst begränsat i sortimentet hos Jysk. Däremot inrymmer butikernas utbud en rad lågprismattor, som prismässigt kan mäta sig med Ikeas dito.

Klassisk trasmatta
Jysk tillhandahåller ett brett utbud av robusta trasmattor i klassisk tappning.

Sponsrade länkar

Jysk tillhandahåller en handfull praktiska inomhusmattor av syntetmaterial. De billigaste modellerna utgörs i skrivande stund av runda syntetmattor i olika pastellfärger med halksäker latexbaksida. Bland de mattyper som kan köpas för under 100 kronor återfinns likaså ett fåtal trasmattor – både enfärgade och randiga sådana.

Billiga trasmattor med varierande mått

För under 50-lappen kan man t.ex. komma över en trasmatta med en längd på exakt en meter. Den som däremot vill ha en matta med en längd på ca 250 centimeter får punga ut med beskedliga 150 kronor. För samma pris kan man även bli stolt ägare av en nylonmatta med latexbaksida som – hör och häpna – tål maskintvätt.

Övriga prisvärda produkter i sortimentet

Plastmattor på rulle
I skrivande stund erbjuder Rusta en rad praktiska plastmattor på rulle.

Utöver ovanstående kan följande produkttyper rekommenderas:

  • Jysk tillhandahåller ett antal runda mattor i gälla accentfärger, varav den billigaste kan köpas för 50 kronor. Diametermåtten varierar mellan 50 och 100 centimeter.
  • Den billigaste mattan i full storlek, som kan användas som bas i inredningen, är i skrivande stund tillverkad i robust sisalväv och kostar 250 kronor. Notera dock att den kraftiga naturfärgen – som för övrigt kännetecknar sisalmattornas yttre – inte går ihop med alla typer av inredning.
  • Övriga stora mattor i sortimentet är antingen mönstrade eller alltför gälla i sin färgton för att fungera som ett neutralt fundament i en klassisk inredningsstil. Detsamma gäller tyvärr de för övrigt mycket vackra ryamattorna, som förvisso är gråa men aningen för mörka för att generera det sansade lugn som den gråa färgen vanligtvis förknippas med.
  • Plastmattor i robust PVC-plast med randiga mönster, som ger sken av att vara trasmattor. Dessa är både praktiska och estetiskt tilltalande – kanske rent av den bästa produkten i butikskedjans sortiment av mattor.

Till fördelarna med Jysk hör även att kedjan har varuhus på många mindre orter. Som kund slipper man således resa långväga bara för att ta sig till närmaste butikslokal.

Jysk är specialist på plastmattor för inomhusbruk.

Författare: