Stort utbud av utmärkta bruksmattor

Sponsrade länkar

Rusta har ett gediget utbud av syntetmattor, trasmattor och – inte minst – plastmattor och alternativa halkskydd. Prisnivån är något högre än på Ikea och Jysk.

Sponsrade länkar

En klar fördel med Rusta är det stora utbudet av mattor – men en lika påfallande nackdel är det begränsade utbudet av butiker. I glesbygden kan man behöva köra långt för att komma till närmaste Rustavaruhus. I förekommande fall ter det sig bekvämare att besöka Jysk, som sannolikt är etablerad i trakten.

Utmärkta inomhusmattor

Den som har siktet inställt mot enkla bruksmattor har mycket att hämta på Rusta. De billigaste runda mattorna i klassisk polypropen kostar från ca 70 kronor. För denna nätta summa får man en fluffig, rund matta med 15 millimeters lugghöjd. Denna typ av runda mattor används traditionellt som accentföremål, dvs. för att leda uppmärksamheten mot en viss punkt i inredningen. Ur denna synvinkel fyller de sin funktion mer än väl – Rusta erbjuder denna typ av mattor i en rad olika storlekar och färger. Allt för att möta kundens specifika behov. Däremot framgår det inte på hemsidan om mattorna är halksäkra och tål maskintvätt; parametrar som är viktiga för barnfamiljer med omfattande städbehov.

Några ytterligare produkter som särskilt förtjänar att lyftas fram:

  • Rumsmattorna från Rusta, som kan fås i neutrala och stilrena färgtoner. Ljusgråa, svarta och vita mattor återfinns i olika färger och storlekar. Prislappen för rumsmattor i full storlek varierar i skrivande stund mellan 800 och 1000 kronor.
  • Rusta har en särskild produktgrupp med s.k. gångmattor. Här förtjänar polypropenmattorna med sisalkänsla att särskilt lyftas fram. Dessa är ämnade både för utomhus- och inomhusbruk och kan med fördel ligga året runt på balkongen eller terrassen. Prislappen ligger i genomsnitt på 500 kronor.
  • Plastmattorna, som finns i alla storlekar och försedda med en varieté av mönster och färgkombinationer. I likhet med Jysk tillhandahåller Rusta plastmattor som visuellt påminner om trasmattor. Prisläget är emellertid något högre, även om utbudet talar till Rustas fördel.

Sist men inte minst erbjuder Rusta billiga och prisvärda halkskydd, som klipps till och placeras under den ordinarie mattan som på så sätt döljer själva halkskyddet. Denna typ av skydd lämpar sig väl för mattor utan latexbaksida, t.ex. trasmattor.

Rusta har ett utmärkt sortiment av enkla bruksmattor.

Författare: